Рютте прокоментував призначення на посаду генсека НАТО

Читать на русском
Марк Рютте заявив, що для нього уже велика честь бути призначеним генеральним секретарем НАТО.
фото Mindaugas Kulbis/ The AP

Марк Рютте заявив, що нова посада – це велика відповідальність, але він з нетерпінням чекає на жовтень, коли зможе приступити до виконання своїх обов'язків як генеральний секретар НАТО.

Про це він написав у своєму Twitter у середу, 26 червня.

Хто і протягом якого періоду керував НАТОВосени закінчується термін повноважень генсека НАТО Єнса Столтенберга. На інфографіці – хто та скільки керував Альянсом.

«Для мене величезна честь бути призначеним генеральним секретарем НАТО. Північноатлантичний альянс був і буде наріжним каменем нашої колективної безпеки. Очолювати цю організацію - відповідальність, до якої я ставлюся серйозно», - повідомив він.

Рютте подякував усім союзникам за надану йому довіру.

«Я з нетерпінням чекаю жовтня, щоб з великою енергією приступити до виконання своїх обов'язків як наступник Єнс Столтенберг, який забезпечував НАТО видатне керівництво протягом останніх 10 років і яким я завжди дуже захоплювався», - написав він.

Нагадаємо, союзники по НАТО 26 червня ухвалили рішення призначити прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте наступним генеральним секретарем. На цій посаді він змінить Йєнса Столтенберга, який очолює Альянс з жовтня 2014 року.

Термін повноважень Столтенберга спливає у жовтні 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: