САП скерувала до суду справу судді з Одещини

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура закінчила досудове розслідування стосовно судді зверненням до суду з обвинувальним актом.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького про підбурення ним особи до хабарництва та про шахрайство.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвище фігуранта.

За даними «Слово і діло», йдеться саме про Висоцького.

«25 червня 2024 року прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт стосовно судді одного з районних судів Одеської області, якого в лютому поточного року викрили на одержанні 4 тисяч доларів неправомірної вигоди», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд відправив під домашній арешт суддю Висоцького. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за вимогою; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування безпосередньо та опосередковано з визначеними особами, а також носити електронний браслет.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила суддю Висоцького від здійснення правосуддя.

За версією слідства, суддя Висоцький отримав 4000 доларів нібито для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. Дії судді кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: