У Міненерго повідомили, чи постраждали енергооб'єкти від нічної атаки рф

Читать на русском
Під час нічної атаки пошкоджень немає, але внаслідок обстрілу ворога на території однієї з шахт Донецької області сталася пожежа.
фото Міненерго

Сьогоднішня нічна атака російських військ не торкнулася енергетичних об'єктів, але через бойові дії є нові знеструмлення у прифронтових Харківській, Донецькій та Херсонській областях.

Про це повідомила пресслужба Міненерго у четвер, 27 червня.

Масовані удари по українській енергетиці: яку допомогу обіцяли союзникиПісля початку нової хвилі ударів рф по енергосистемі допомогу Україні для відновлення обіцяли США, Німеччина, Британія, Швеція та інші країни.

Повідомляється, що внаслідок обстрілів ворога на території однієї з шахт Донецької області загорілися споруди. Шахтарів у цей момент під землею не було, троє працівників охорони промислового майданчика були в укритті.

Також у Донецькій області під час бойових дій вимикалась повітряна лінія оператора системи розподілу. Це призвело до зниження навантаження на генеруючому об’єкті.

Сьогодні імпорт електроенергії здійснюватиметься з п'яти країн Європи (28 560 МВт/год). Це на 14,4% більше за показник у середу.

Енергетики нагадали, що сьогодні в Україні цілодобово відключатимуть світло у всіх регіонах, а в період з 15:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим.

Нагадаємо, сьогодні вночі росія знову атакувала Україну. Сили ППО збили 28 цілей: 4 крилаті ракети «Калібр», одну керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 і всі «шахеди».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: