ВАКС повернув паспорти заступнику голови Запорізької облради

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу підозрюваному.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд повернув закордонні паспорти, але продовжив до 14 серпня решту обов'язків, покладених на відстороненого заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка. НАБУ і САП підозрюють його у наданні понад 650 тисяч грн неправомірної вигоди директору «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Таке рішення 14 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд заарештував Куценка з альтернативою 3 млн грн застави. За нього внесли ці кошти і він вийшов зі слідчого ізолятора під наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатися із Запоріжжя без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Браслет зняли під час минулого продовження.

Водночас прокурор САП просив продовжити решту обов'язків. Захисник просив повернути Куценку закордонні паспорти, оскільки йому необхідно пред'явити лікувальному закладу у США документ, що посвідчує його особу, з метою продовження лікування його сина. Суддя вирішив паспорти повернути, оскільки Куценко не порушує обов'язки.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Куценка – ред.), – задовольнити частково. Продовжити підозрюваному строк дії обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК, до 14 серпня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС продовжив до 14 серпня строк дії обов'язків депутату Запорізької облради В'ячеславу Колесникову, а також строк тримання під нічним домашнім арештом помічника Куценка Олександра Чижеликова. Вони зобов'язані здати закордонні паспорти; прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, а також утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та свідками. Водночас Чижеликову заборонили відлучатися із Запоріжжя, Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей без дозволу.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили заступника голови Запорізької облради Владислава Куценка та ще двох осіб у спробі підкупу директора медичного закладу охорони здоров'я.

За версією слідства, протягом 2023-2024 років підозрювані неодноразово надавали одному з директорів обласної лікарні грошові кошти, аби той сприяв перемозі наперед визначених компаній в оголошених медзакладом тендерах, а також відкриттю медзакладом рахунку у визначеному банку та розміщенню на ньому коштів. 19 лютого осіб викрили «на гарячому» одразу після надання ними чергової частини неправомірної вигоди. Загальна сума неправомірної вигоди сягає понад 650 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: