Рівень споживання електрики сьогодні зросте – Укренерго

Читать на русском
Через спеку споживання електрики сьогодні вдень і ввечері передбачається вищим, ніж було вчора.
фото Укренерго

В Україні у п'ятницю збільшиться рівень споживання електроенергії на тлі спекотної погоди. Обмеження в енергосистемі діють протягом дня.

Про це повідомило Укренерго у п'ятницю, 28 червня.

У яких країнах світу менше половини населення має доступ до електроенергіїНа інфографіці – в яких країнах світу електрику має менш ніж половина населення. Майже всі такі держави розташовані в Африці.

«За прогнозом, через спеку споживання сьогодні вдень і ввечері передбачається на 2,5% вище, ніж в аналогічний час 27 червня. Будь ласка, у періоди, коли світло за графіком повертається, дбайливо споживайте електричну енергію. Не вмикайте одночасно потужні електроприлади», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що відучора Україна почала отримувати аварійні постачання електроенергії з Польщі, Словаччини, Румунії.

Сьогодні Україна протягом доби імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови загальним обсягом 31390 МВт-год.

Енергетики нагадали, що погодинні відключення електрики в п'ятницю будуть введені з 0

Нагадаємо, у Yasno прогнозують складну ситуацію зі світлом у найближчі тижні. Також повідомлялося, що частині українців не обмежуватимуть енергопостачання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: