Фінляндія виділила новий пакет військової допомоги для України

Читать на русском
У п’ятницю, 28 червня, президент Фінляндії Александр Стубб підтримав пропозицію уряду щодо виділення нового пакету військової допомоги Україні.
Укрінформ

У п’ятницю, 28 червня, президент Фінляндії Александр Стубб підтримав пропозицію уряду щодо виділення нового пакету військової допомоги Україні.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони Фінляндії.

Відомо, що це буде вже 24-та партія військової допомоги з боку Фінляндії України. Що саме буде відправлено у рамках цього пакета невідомо, але зазначають, що відправлять допомоги на суму приблизно в 159 млн євро.

Загалом від початку повномасштабної війни Фінляндія поставила нашій Україні допомогу у розмірі 2,2 млрд євро.

«Фінляндія віддана підтримці України в її боротьбі проти невиправданої агресії Росії. Йдеться не лише про Україну, але й про право всіх вільних народів на гідне існування. Ми, фіни, навчилися на власній історії, наскільки важливим є це питання», – наголосив міністр оборони Антті Хякканен.

Крім цього, Фінляндія внесла зміни до свого бюджету й виділила необхідні кошти для участі в чеській ініціативі щодо спільної закупівлі боєприпасів для України.

Нагадаємо, у Міноборони Фінляндії офіційно визнали, що на їхній території проводилася підготовка українських військових. Таке зізнання прозвучало вперше.

Втім Фінляндія не готова відправляти своїх військових на територію України, але продовжить надавати допомогу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: