ДБР перевірить дії генерала Содоля під час наступу рф на Харківщині – УП

Читать на русском
Державне бюро розслідувань перевірить дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку.
mil.in.ua

Державне бюро розслідувань перевірить дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку.

Про це повідомили співрозмовники Української правди в правоохоронних органах.

Відомо, що ДБР відповіло начальнику штабу бригади «Азов» Національної гвардії Богдану Кротевичу, що його заяву за фактами можливого перевищення службових повноважень та некомпетентного командування військами з боку ескомандуючого ОСУВ «Хортиця» Юрія Содоля розглянуто. Згідно з результатами, його свідчення приєднали до матеріалів фактової кримінальної справи щодо обставин прориву російськими військовими кордону в Харківській області.

«В Бюро пообіцяли представнику «Азову», що викладені ним обставини будуть перевірені», – зазначили журналісти.

Тим часом Кротевич напередодні заявив, що відповідю ДБР не задоволений.

«Далі вже робота адвокатів, вдячний всім хто підтримує. Військових прошу не боятись давати свідчення (в тому числі непублічні), ми не відступимося», – написав він.

Нагадаємо, Богдан Кротевич подав заяву до ДБР із закликом провести розслідування стосовно на той момент командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Причиною він назвав втрати на війні з рф і не тільки.

24 червня президент Володимир Зеленський ухвалив рішення замінити командувача Об'єднаних сил ЗСУ. Він звільнив Юрія Содоля та призначив замість нього бригадного генерала Андрія Гнатова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: