Збройні сили Білорусі заявили про готовність захищатися від України, у ДПСУ відреагували

Читать на русском
Збройні сили Білорусі заявили, що обстановка на українському кордоні стає напруженою. Нібито Україна стягує до кордонів техніку та озброєння.
Фото Белта

Збройні сили Білорусі заявили, що обстановка на українському кордоні стає напруженою. Нібито Україна стягує до кордонів техніку та озброєння.

Про це заявив заступник командувача силами спеціальних операцій Білорусі полковник Вадим Лукашевич і начальник зенітних ракетних військ командування ВПС країни Андрій Северинчик.

«Обстановка на білорусько-українському кордоні характеризується наростанням напруженості. Коаліція західних країн розв'язала гарячий конфлікт поблизу нашої території. З їхнього боку робляться спроби втягнути нашу країну у війну. У цих складних умовах наша країна робить усе, щоб зберегти мир на білоруській землі», – сказав Лукашевич.

Він заявив, що нібито Україна стягує до кордонів війська, озброєння й військову техніку. Зокрема, за словами білорусів, у Житомирській області розміщені американські бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню, важка далекобійна артилерія та інша техніка.

На це Білорусь стягнула додаткові сили і засоби ППО в райони біля Житомирської області.

«Ми готові рішуче застосувати всі наявні сили та засоби для захисту території та населення Республіки Білорусь від можливих провокацій у повітряному просторі», – додав Северинчик.

Реакція України

Речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в коментарі Українській правді заявив, що будь-які дії Сил оборони на кордоні з Білоруссю спрямовані на захист нашої держави, а не на зазіхання на чужі території.

Він наголосив, що останнім часом Білорусь активізувала свої інформаційні вкиди щодо посилення з боку України.

«Їм ввижається стягування найрізноманітніших підрозділів, всього наявного озброєння та техніки. Кого і що вони тільки не згадували, і хто вже тільки не робив такі заяви. Певно й самі заплуталися в своїх показах. Це знову дуже нагадує тези про те «звідки готувався наступ». Можливо, й карти вже намалювали. Приємно, звісно, що вони не забувають про нашу державу, але нехай не переживають – Україна не становить для них загрози, ми навпаки вимушені оборонятися, в т.ч. і на білоруському напрямку, адже Білорусь продовжує підтримувати терористів, а свого часу відкрила російським загарбникам свій кордон. Україна ж захищає і захищатиме свої території від нападок ворогів», – розповів Демченко.

Нагадаємо, у Білорусі оголосили про заходи щодо зміцнення кордону з Україною після інциденту з нібито українським розвідувальним дроном.

Зокрема, вони розгорнули на кордоні батальйон реактивних систем залпового вогню «Полонез».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: