У Білорусі погрожують застосуванням ядерної зброї

Читать на русском
Начальник Генштабу Білорусі Павло Муравейко заявив, що держава готова застосувати ядерну зброю у разі загрози незалежності чи суверенітету.
Фото: РИА Новости

Начальник Генштабу Білорусі Павло Муравейко заявив, що країна застосує тактичну ядерну зброю в разі загрози її «незалежності».

Про це повідомляє білоруське агентство БЕЛТА.

«Зброя - це дорогі іграшки, якими транснаціональні корпорації, виробники дуже хочуть грати. Для цього розв'язуються війни, щоб можна було далі нарощувати та розвивати військово-промисловий комплекс. Мілітаризацію створено штучно», - заявив Павло Муравейко.

Муравейко нагадав, що за кілька днів Білорусь стане повноправним членом Шанхайської організації співробітництва. Зараз Польща нібито хоче цьому завадити «або, у всякому разі, кинути ложку дьогтю в ту банку меду, яка сьогодні побудована».

«Намальована страшилка у вигляді російської федерації, яка нібито загрожує країнам Балтії, нібито загрожує Польщі, нібито хоче взагалі повернутися до допотсдамського розподілу територій. У нас мудрий керівник. У нас цілком адекватна політика, яка дозволяє нам не вдаритися в крайність і не кинутися за тим, щоб мілітаризуватися. Тут знову ж таки комплексність. Це дипломатія - вибудовування відносин з різними країнами та організаціями. По-друге, окрім дипломатії та спілкування з іншими країнами існує й військово-технічна співпраця», – наголосив Муравейко.

Він також звинуватив Польщу в тому, що вона нібито спровокувала й ініціювала кризу на білорусько-польському кордоні, через який з боку Білорусі до Польщі потрапляють нелегальні мігранти.

«Один з останніх аргументів і тез, які виступають як стримуючий фактор, - це повернення на територію нашої країни нестратегічної ядерної зброї. Ми навчилися поводитися з цією зброєю. Ми вміємо впевнено її застосовувати. Ми здатні це робити. І можете не сумніватися: ми це зробимо, якщо суверенітету та незалежності нашої країни буде створено загрозу», - заявив Павло Муравейко.

Нагадаємо, 29 червня Збройні сили Білорусі заявили, що обстановка на українському кордоні стає напруженою. Нібито Україна стягує до кордонів техніку та озброєння.

Того ж дня Рада Європейського союзу поширила на Білорусь низку санкцій, які вже діють проти росії через війну з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: