Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії росії геноцидом українського народу

Читать на русском
Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі ухвалила резолюцію, в якій визнала дії рф геноцидом українського народу.
t.me/frolovProParliament

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі ухвалила резолюцію, в якій визнала дії рф геноцидом українського народу.

Про це повідомив член парламентської делегації Павло Фролов у Telegram.

Які статуси отримала росія від міжнародної спільноти за агресію проти УкраїниЯкі країни та організації визнали дії росії в Україні злочинними та які статуси отримала держава-агресор – на інфографіці.

«ПА ОБСЄ ухвалила резолюцію із засудженням 10-річної збройної агресії рф проти України, якою визнала дії воєнно-політичного керівництва рф та її збройних сил під час повномасштабного вторгнення геноцидом українського народу», – йдеться у повідомленні.

Документ також визначає деколонізацію росії необхідною передумовою для встановлення міцного миру.

Резолюція закликає 53 держави-учасниці ОБСЄ докладати зусиль для деокупації Криму та усіх захоплених російськими загарбниками територій України шляхом підтримки Формули миру та Кримської платформи. Також документ закликає держави ОБСЄ створити Спеціальний трибунал для притягнення до відповідальності рф за злочини, скоєні в ході агресивної війни проти України, а також провести на міжнародному та національному рівнях розслідування масових звірств, вбивств, тортур та зґвалтувань, скоєних російськими солдатами.

Крім цього, у документі підкреслюється необхідність швидкого запуску механізму використання заморожених російських активів на користь України, наголошується на важливості підтримки створення Міжнародної коаліції з повернення українських дітей, а також забезпечення звільнення українських військовополонених та цивільних осіб. Також резолюцією закликають заборонити імпорт російського зрідженого газу до Євросоюзу, реекспорт та транзит через порти ЄС.

Нагадаємо, 26 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію «Протидія стирання культурної ідентичності під час війни та миру», в якій визнала геноцидний намір рф у знищенні української культурної спадщини.

Раніше повідомлялося, що ПАРЄ не визнала легітимність путіна і назвала російські НПЗ законною ціллю для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: