Patriot не допоможе: Зеленський назвав можливий варіант захисту України від КАБів

Читать на русском
Системи Patriot та інші комплекси ППО не зможуть ефективно боротися з російськими КАБами. Аби захистити Україну, потрібно знищувати ворожі літаки.
president.gov.ua

Системи Patriot та інші комплекси ППО не зможуть ефективно боротися з російськими КАБами. Аби захистити Україну, потрібно знищувати ворожі літаки.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Philadelphia Inquirer.

Росія використовує керовані авіабомби по всьому сходу України, й за місяць випускають тисячі бомб. За словами Зеленського, Patriot не допоможе у боротьбі з КАБами, адже потрібної кількості ракет для цього не виробляють.

«Яка може бути боротьба з КАБами? Це системи ППО. Але, якщо ми візьмемо вартість та кількість ракет Patriot та візьмемо КАБи - то тисяч в місяць у нас ніколи не буде, та і сотень не буде. Бо кожна ракета - це близько 3 млн доларів. Тут не тільки питання в грошах, їх стільки просто не виробляють», – заявив президент.

Глава держави вважає, що у такому випадку потрібно шукати рішення, щоб атакувати російські аеродроми, де знаходяться російські літаки, які скидають авіабомби.

«Тому Patriot не може боротися з КАБами, які будь-яка система ППО. У будь-якому випадку на короткій дистанції ви будете перемагати, але в довгу - вони вас переграють. Треба шукати далекобійне рішення проти аеродромів, на яких стоять військові літаки, які росія застосовує для атак КАБами», – наголосив Зеленський.

При цьому мова йде не лише про територію рф, але про Крим.

«Рішення Байдена дати нам можливість бити по їх скупченню техніки - позитивне, але не вирішує проблеми знищення наших міст та сіл. Воно вирішує тактичні моменти. Стратегічно – це стратегічна зброя. ATACMS, які можуть бити на 300 кілометрів, напевно, нам би допомогли сьогодні. Я підкреслюю, сьогодні. Є аеродроми, де вони використовують КАБи, і поки їх КАБи не летять на велику дистанцію, то ми можемо бити по цих аеродромах. Але вже є аеродроми на більшій відстані. Сьогодні потрібно дозволити нам застосовувати ATACMS вглиб Російської Федерації», – підсумував президент.

Раніше стало відомо, що рф використовує за місяць 3200-3500 авіабомб по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі України.

У неділю, 23 червня, російські війська вперше застосували для удару по Харкову модифікований КАБ-250.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: