Військові бази США у Європі перевели у стан підвищеної готовності – CNN

Читать на русском
Кілька військових баз США у Європі вперше за 10 років перевели у стан підвищеної готовності. Європейська влада попередила про потенційну загрозу тероризму на континенті.
Фото: Getty Images

Кілька військових баз США по всій Європі були переведені в стан підвищеної готовності на вихідних через загрозу терактів.

Про це повідомляє CNN, посилаючись на двох американських чиновників.

Бази, включно з гарнізоном армії США в Штутгарті, Німеччина, де знаходиться штаб-квартира Європейського командування США, у неділю підвищили рівень тривоги до стану захисту сил «Чарлі». Цей статус «застосовується, коли стався інцидент або отримана розвідувальна інформація, яка вказує на ймовірність терористичної дії чи нападу на персонал чи об’єкти», зазначає армія США.

Один із американських чиновників, який дислокується на базі в Європі, сказав CNN, що вони не бачили такого рівня загрози «принаймні 10 років», і сказав, що зазвичай це означає, що військові отримали «активну перевірену загрозу».

Невідомо, які розвідувальні дані спровокували посилення безпеки, але європейська влада попередила про потенційну загрозу тероризму на континенті, особливо напередодні Олімпійських ігор у Парижі в липні та під час поточного чемпіонату Європи з футболу в Німеччині.

Уряд Німеччини залучив 580 міжнародних поліцейських для допомоги у забезпеченні безпеки разом із німецькими офіцерами.

Міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер сказала перед турніром: «Ми готуємося до всіх мислимих небезпек: від ісламістського терору до жорстоких злочинців і хуліганів».

Франція також підготувалася до потенційної терористичної загрози перед Олімпійськими іграми, які почнуться менше ніж через місяць. За даними посольства США у Франції, з березня Франція підняла свою систему оповіщення національної безпеки до найвищого рівня.

«Французька влада активно відстежує терористичні загрози з боку організованих груп і радикально налаштованих осіб. Атаки можуть відбуватися з невеликим попередженням або без нього, цілями зазвичай стають туристичні місця, великі спортивні і культурні заходи та інші громадські місця, які приваблюють велику кількість цивільних», — заявили в посольстві.

Нагадаємо, військові Сполучених Штатів 16 червня завдали авіаудару по Сирії та ліквідували Усаму Джамала Мухаммеда Ібрагіма аль-Джанабі, що був високопоставленим членом ІДІЛ, а також його посередника.

А у неділю, 23 червня, групи озброєних людей влаштували серію терактів у російському Дагестані. Невідомі обстріляли синагогу, церкву і наряд поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: