У ЗСУ назвали втрати російських окупантів за місяць

Читать на русском
В ОСУВ Хортиця озвучили кількість втрат росіян за місяць зазначивши, що червень був дуже гарячим.
Фото: росЗМІ

Російські окупаційні війська в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» за червень місяць втратили понад 8000 тисяч солдатів.

Про це речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин повідомив у ефірі телемарафону.

«Червень був надто активним і «гарячим» першим місяцем літа - як на всій лінії бойового зіткнення, так і в східній оперативній операційній зоні. Думаю, найвищі показники будуть у втратах особового складу, їх буде більше - понад 8 тисяч», - розповів Волошин.

Згідно з його словами, також в статистиці за місяць буде великий показник активних бойових дій та ворожих штурмів, оскільки лише за минулий тиждень було близько 1000 бойових зіткнень.

«Перед цим - 732, перед тим - до 700. Велика кількість буде знищеної бронетехніки, артсистем, дронів. Також - важких вогнеметних систем, засобів РСЗВ та спеціальної техніки», - зазначив представник ЗСУ.

Нагадаємо, за минулу добу, 29 червня, ворог втратив в Україні близько 1140 осіб, 53 артилерійські системи та 19 бойових броньованих машин.

Як зазначив президент Володимир Зеленський, співвідношення втрат на фронті станом кінець червня складає 6 росіян до 1 українця. Зокрема, мова йде про Харківський та Покровський напрямок.

Також ми повідомляли, що в результаті успішної операції, проведеної 12-ю бригадою спеціального призначення «Азов», 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою та суміжними підрозділами, Сили оборони відкинули ворога від Тернів та Ямполівки і закріпились на звільнених позиціях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: