Вибори у Франції: оприлюднено результати першого туру

Читать на русском
У Франції пройшов перший тур парламентських виборів. За попередніми даними, перемогу здобула ультраправа партія Національне об'єднання.
Фото: Getty Images

У неділю, 30 червня у Франції відбулось голосування у першому турі парламентських виборів. За результатами екзитполу перемогла ультраправа партія Національне об'єднання.

Про це повідомляє Le Figаro.

За результатами екзитполу Ifop, партія Національне об'єднання, формальним лідером якої є Марін Ле Пен, здобула підтримку 34,2% виборців.

Ультралівий Народний фронт посів друге місце з 29,1% голосів. На третьому місці опинилась політична сила президента Еммануеля Макрона Відродження з результатом 21,5% голосів.

Явка в першому турі парламентських виборів у Франції стала найвищою за останні майже 50 років і, попередньо, склала 69,7%.

У Франції діє мажоритарна система виборів у парламент і попереду другий тур виборів 7 липня. Ситуація може змінитися.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон після провалу на виборах оголосив, що розпускає Національні збори і призначає дострокові парламентські вибори на 30 червня і 7 липня.

Як відомо, вибори до Європейського парламенту проходили з 6 до 9 червня. Останні опитування показали, що європейці цього року виявляють до них більший інтерес, аніж раніше – понад 7% громадян виявили намір прийти на голосування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: