СБУ затримала групу «активістів», які планували заворушення у Києві та захоплення Ради

Читать на русском
СБУ затримала групу людей, які готували у Києві провокації – заворушення та захоплення будівлі Верховної ради.
Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала групу людей, які планували низку провокацій у Києві 30 червня.

Як повідомили у пресслужбі, групу очолював співзасновник громадської організації, яка ще з 2015 року «відома своїми антиукраїнськими акціями».

План «Шатун» і «путч Порошенка»: держперевороти, що не відбулисяВ Україні вже неодноразово за останні роки повідомляли про підготовку держперевороту. Був план Шатун, план Савченко та Рубана, тепер президент каже, що до перевороту може бути причетний Ахметов.

За даними слідства, затримані під час «віче» у Києві мали «обрати тимчасовий уряд», «зайти до Верховної Ради» та «усунути від виконання обов'язків» керівництво держави. У разі невиконання чинною владою їхніх вимог щодо складання повноважень, змовники мали реалізувати захоплення влади.

«Щоб зібрати людей, організатори мали влаштувати в центрі столиці нібито мирне зібрання. Але більшість учасників заходу хотіли використати «втемну» – не розкриваючи їм справжні наміри щодо провокацій. Інформацію про «заворушення» в Києві зловмисники планували поширювати через вітчизняні та іноземні інформресурси. Таким чином сподівалися розхитати суспільно-політичну ситуацію всередині нашої держави, що зіграло б на користь рф», – розповіли у СБУ.

Під час обшуків у затриманих виявили зброю та боєприпаси; мобільні телефони, комп'ютерну техніку та чорні записи з доказами злочинних дій.

Затриманим повідомили про підозру за чч. 1, 2, 3 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії та заклики до дій, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади). Їх заарештували.

Нагадаємо, раніше чотири спільники екснардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука отримали тюремні терміни за підготовку насильницького захоплення влади в Україні.

Також президент та спецслужби повідомляли, що росіяни проводять в Україні спецоперацію «Майдан-3», спрямовану на дестабілізацію ситуації в Україні. Операція стала найдорожчою російською ІПСО із 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: