Оголошення рф в розшук українських чиновників є елеметом операції «Майдан-3» – ISW

Читать на русском
Оголошення МВС росії у розшук українських чиновників є інформаційною підготовкою до спецоперації Майдан-3.
Укрінформ

Оголошення МВС росії у розшук українських чиновників є інформаційною підготовкою до спецоперації «Майдан-3».

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни.

Кого з українських політиків та чиновників заочно «заарештовували» росіяниРосійські суди, окрім Кирила Буданова, незаконно заочно заарештовували Ірину Верещук, Еміну Джапарову, Арсена Авакова та інших українських політиків та топчиновників.

Москва намагається встановити юрисдикцію російського федерального законодавства над суверенними державами. Про це свідчить оголошення у розшук президента України Володимира Зеленського, командувача Сухопутних військ Олександра Павлюка та експрезидента Петра Порошенка. Адже МВС рф не уточнило злочини за якими їх розшукують.

При цьому в Інституті нагадали про те, що Кремль посилює існуючу інформаційну операцію під назвою «Майдан 3». Вона спрямована на формування серед українців сумнівів у легітимності президентства Зеленського. Ймовірно, вона сягне піка приблизно наприкінці травня 2024 року.

«Рішення Кремля оголосити Зеленського, Павлюка і Порошенка у розшук, ймовірно, є частиною російської інформаційної операції «Майдан 3» і ширших зусиль Кремля з дискредитації нинішнього і попередніх прозахідних українських урядів, що прийшли до влади після Євромайдану 2014 року, а також з дипломатичної ізоляції України», – додають аналітики.

У суботу, 4 травня, на сайті російського міністерства з'явилося повідомлення про розшук президента України Володимира Зеленського та п'ятого президента України Петра Порошенка.

Раніше російське МВС оголосило у розшук керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: