Після російських обстрілів знеструмлення фіксують у населених пунктах семи областей України

Читать на русском
В Україні внаслідок ворожих обстрілів та бойових дій знеструмленими досі залишаються сім областей.
slk.kh.ua

Станом на день суботи, 18 травня, через ворожі обстріли та бойові дії знеструмленими досі залишаються сім областей України.

Про це пресслужба Міністерства енергетики повідомила у Фейсбуці.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

Зазначається, що у Вінницькій області через падіння уламків ворожого дрона залишається знеструмленою одна з підстанцій обленерго.

У Дніпропетровській області внаслідок бойових дій без електропостачання опинилися 37 споживачів. На цей час усі заживлені.

На Донеччині через ворожі обстріли були знеструмлені 15,6 тисячі абонентів у 18 населених пунктах. 7,2 тисяч споживачів вдалося заживити. На ранок без напруги залишаються 103 населені пункти – загалом 52 тисячі точок обліку.

У Запорізькій області на прифронтовій території енергетики заживили 25 споживачів, знеструмлених через ворожі обстріли. Без світла на цей час – 3731 абонент.

У Сумській області через нічні обстріли електропостачання зникло у 230 споживачів у чотирьох населених пунктах. На ранок без напруги залишаються 4,4 тисячі точок обліку в 77 населених пунктах.

При цьому, на Харківщині внаслідок бойових дій була вимкнена повітряна лінія, знеструмлені 1146 абонентів. Загалом без світла через обстріли залишаються 35,4 тисячі точок обліку.

У Херсоні без світла залишаються 2,9 тисячі абонентів. В області електропостачання відсутнє у 25,9 тис. споживачів у 45 населених пунктах.

Водночас, у Чернігівській області внаслідок обстрілів знеструмлені понад 1,5 тисячі абонентів.

Нагадаємо, у ніч на 18 травня країна-агресор атакувала Полтавську область, пошкодивши енергетичну інфраструктуру. Було атаковано два об'єкти енергетики в Україні, один з них - на Полтавщині.

Як відомо, у суботу, 18 травня, графіки обмеження потужності діятимуть виключно для промислових споживачів. Відключення населення не плануються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: