Стало відомо, яких збитків завдали енергетиці останні масовані ворожі атаки

Читать на русском
Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців ситуація в енергосистемі - досить складна.
mev.gov.ua

Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців ситуація в енергосистемі - досить складна.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

«На сьогодні йдеться про суми збитків на понад мільярд доларів. Але атаки продовжуються, і очевидно, що збитки будуть зростати», – заявив він.

Основних пошкоджень внаслідок масованих атак зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії. Водночас тривають щоденні атаки на різні види енергооб’єктів дронами, балістикою або артилерією.

Міністр додав, що система на сьогодні стабільна, але ситуація досить складна. Зокрема, у Харкові діють обмеження електропостачання. В області здійснюються роботи для стабілізації ситуації та підготовки до проходження осінньо-зимового періоду.

Для проведення відновлювальних і ремонтних робіт, а також нарощування потужностей маневрової генерації залучають допомогу міжнародних партнерів.

Нагадаємо, станом на початок квітня з початку повномасштабного вторгнення російська армія вже майже 180 разів атакувала українські ТЕС.

У Міненерго також розповідали, як підвищення тарифу на світло впливає на енергосистему України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: