Галущенко про ситуацію в енергетиці: буде складно втримати систему без запровадження обмежень

Читать на русском
Україні буде складно обійтися без обмежень у питанні споживання світла, оскільки через удари рф в країні зруйновано частину генерації.
Фото: facebook.com/minenergoUkraine

Україні буде складно обійтися без обмежень у питанні споживання електроенергії, оскільки через удари рф в країні зруйновано значну частину генерації.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

Він наголосив, що через ворожі удари українська енергосистема за останні місяці втратила близько 8 гВт потужності. Зокрема, Україна майже повністю залишилася без теплової генерації.

«Буде складно утримати систему без таких обмежень, особливо коли ми говоримо про зиму. Більше того, треба враховувати, що ми бачимо з вами нинішню ситуацію, а ситуацію, яка буде до зими з урахуванням наступних обстрілів чи впливу тих обстрілів на систему, зараз важко передбачити», – сказав міністр.

Він додав, що влітку також очікується складна ситуація в енергосистемі, оскільки в цей період зазвичай проводять ремонти на АЕС.

Нагадаємо, хвиля масованих російських атак на об'єкти української енергетичної інфраструктури вже завдала збитків на понад мільярд доларів.

Раніше в «Укренерго» назвали умову, за якої українцям можуть повернути графіки відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: