Україна сьогодні планує імпортувати рекордний обсяг електроенергії

Читать на русском
Україна сьогодні планує імпортувати рекордний обсяг електроенергії із Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови.
energyx.com.ua

В енергосистемі більшу частину доби зберігається суттєвий дефіцит. Сьогодні Україна запланувала імпортувати рекордний обсяг електроенергії з п'яти країн Європи.

Про це повідомляє Укренерго.

Імпорт та експорт електроенергії в Україні під час повномасштабної війниОбсяги експорту та імпорту електроенергії Україною упродовж повномасштабної війни – на інфографіці.

Протягом доби імпорт здійснюватиметься з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 19484 МВт/год, з максимальною потужністю в окремі години до 1475 МВт.

«Вчора, 12 травня, для подолання дефіциту в енергосистемі, на запит Укренерго було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 00:00 до 06:00 та з 20:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Також, з 08:00 до 19:00 , на запит польського оператора енергосистеми, українська енергосистема приймала надлишки електроенергії з Польщі. Сьогодні аварійна допомога від країн ЄС була застосована з 00:00 до 07:00», – додали в компанії.

Станом на сьогоднішній ранок споживання електроенергії зросло на 6,7%. Дефіцит зберігається протягом більшої частини дня.

Укренерго збирається обмежувати споживання промислових споживачів з 17:00 до 24:00.

Нагадаємо, уряд виділив ще 7 млрд гривень на відновлення енергосистеми та ремонт мереж, що постраждали від російських атак.

Раніше енергетики визначили чотири умови, за яких на всій території України можуть бути запроваджені погодинні графіки відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: