ВАКС не скасував підозру колишньому міністру енергетики

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для задоволення скарги сторони захисту ексглави Міненерго на процесуальну дію.
фото: EBA.Ukraine

Вищий антикорупційний суд не скасував повідомлення про підозру, вручене колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику. Його підозрюють у зловживаннях на 1,5 млрд грн.

Таке рішення 21 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні скарги адвоката, поданої в інтересах (Ігоря Насалика – ред.), на повідомлення про підозру у кримінальному провадженні – відмовити. Ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом п'яти днів з дня її оголошення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, в лютому 2023 року Державне бюро розслідувань і Офіс генпрокурора повідомили Насалику про підозру у службовій недбалості (частина 2 статті 367 Кримінального кодексу України). За версією слідства, Насалик підписав угоди на користь пов'язаних із олігархом Дмитром Фірташем компаній-операторів газорозподільних станцій. Цим компаніям дозволяли не сплачувати кошти за експлуатацію державних газопроводів. Загалом з травня 2017 по грудень 2020 років український бюджет недоотримав 1,485 млрд грн.

У травні 2023 року Насалику змінили підозру із службовою недбалості на зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 ККУ). Також про підозру повідомили колишньому директору Департаменту нафтогазового комплексу Міненерговугілля Олександру Лісніченку (виїхав за кордон через пункт пропуску «Шегині»).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: