Україна сьогодні є однією з найспекотніших країн у Європі, і температура буде ще вищою

Читать на русском
Сьогодні у багатьох областях України підвищена пожежна небезпека. А завтра, 2 липня, у більшості регіонів буде +32+37 градусів.
t.me/park_ua

У понеділок, 1 липня, Україна буде однією із найспекотніших країн Європи. Далі цього тижня спека посилиться. Дощі можливі лише на заході.

Про це повідомила синоптикиня Наталія Діденко у Telegram.

Найспекотніший рік за історію спостережень: кліматичні антирекорди 2023-гоКліматичні антирекорди 2023 року, найбільш спекотного за всю історію спостережень, – на інфографіці.

«1 липня Україна буде однією із найспекотніших країн Європи», – написала вона.

За її словами, значна частина території України 1 липня буде з високою пожежною небезпекою.

Завтра, 2 липня, у більшості областей максимальна температура повітря досягатиме +32..+37 градусів.

«Це найбільше стосується південної частини, сходу України та центральних областей. І в цих регіонах переважатиме суха погода з високою пожежною небезпекою. А ось у західні області завтра завітає атмосферний фронт, який нарешті послабить суттєво спеку, там у вівторок передбачаються пречудові +23+27 градусів», – розповіла синоптикиня.

Діденко додала, що на заході пройдуть дощі з грозами. Через значні контрасти дощі переходитимуть у сильні зливи, можливі шквали та град.

У північних областях 2 липня ще буде спекотно, проте на Житомирщині вже +27+29 градусів, на Київщині близько +30, на Чернігівщині та Сумщині +31+33 градуси.

Нагадаємо, у Києві 1 липня через спеку обмежили проїзд вантажівок. А 2023 рік був визнаний найспекотнішим за всю історію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: