Суд виніс заочний вирок ватажку «ЛНР» Пасічнику

Читать на русском
Ватажка ЛНР Леоніда Пасічника заочно засудили до 12 років в'язниці за посягання на територіальну цілісність України та колабораційну діяльність.
Фото: росЗМІ

Суд заочно засудив ватажка «Луганської народної республіки» Леоніда Пасічника до 12 років в'язниці з конфіскацією всього майна, що йому належить.

Про це повідомляє СБУ.

Кого з колишніх та чинних українських чиновників запідозрили у держзраді після початку великої війниХтось із колишніх і чинних нардепів, міністрів, мерів та інших чиновників отримав підозру в держзраді під час повномасштабної війни – на інфографіці.

Також Пасічника позбавили права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності строком на 13 років.

«За матеріалами справи, напередодні 24 лютого 2022 року Пасічник підписав так званий «договір про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між терористичною організацією «ЛНР» та Москвою. У подальшому кремль використав такі рішення як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення на територію України. Згодом Пасічник організовував псевдореферендум щодо «приєднання» тимчасово окупованої частини території Луганщини до країни-агресора. За підсумками фейкового плебісциту він підписав з путіним «угоду про входження регіону» до складу рф», – розповіли в СБУ суть звинувачень.

Суд визнав Пасічника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб); ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Строк відбування покарання обчислюватиметься з дати фактичного затримання засудженого.

Нагадаємо, минулого року суд заочно засудив ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна за посягання на територіальну цілісність України та участь у псевдореферендумі, організованому росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: