Антикорупційний суд заарештував ексначальника підрозділу філії «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав частково прохання детектива НАБУ про арешт підозрюваного у справі.
фото: ratelist.top

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього начальника виробничого структурного підрозділу «Черкаський колійний ремонтно-механічний завод» філії «Центр з ремонту та експлуатації колійних машин» АТ «Укрзалізниця» Романа Желізняка. НАБУ і САП підозрюють його в організації заволодіння 17,1 млн грн.

Таке рішення 27 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Желізняка – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Визначити строк дії ухвали про тримання під вартою до 27 серпня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Одночасно Желізняку визначили заставу у розмірі 12 млн грн. У разі внесення коштів на нього покладуть низку обов'язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися за межі Черкас без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними, а також свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали ексначальника підрозділу філії «Укрзалізниці». За версією слідства, організована група упродовж 2021–2022 років заволоділа грошовими коштами АТ «Укрзалізниця» шляхом зловживання службовими особами ВСП «Черкаський КРМЗ» філії ЦРЕКМ УЗ своїм службовим становищем. Про підозру повідомили п'ятьом учасникам організованої групи.

У 2021 році колишній директор ВСП «Черкаський КРМЗ» філії УЗ з метою протиправного збагачення утворив організовану групу з-поміж чинних та колишніх співробітників заводу. Впродовж квітня 2021 - лютого 2022 років він домігся обрання наперед визначених компаній переможцями закупівлі послуг з ремонту колійних машин. Проте такий ремонт фактично не проводився, а члени організованої групи підробляли документи, які свідчили про начебто виконання робіт низкою підприємств з ознаками фіктивності. Як наслідок, УЗ зазнала збитків на суму 17,1 млн грн, якими заволоділи учасники злочину.

Раніше НАБУ і САП затримали колишнього радника Офісу президента Артема Шила. Пізніше йому та іншим фігурантам повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: