Верховний суд не зупинив вирок ексдиректору Луцького КХП

Читать на русском
Касаційна інстанція не побачила підстав для призупинення обвинувального вироку двом особам за розкрадання.
фото: zaxid.net

Верховний суд не зупинив виконання вироку, яким до 10 років позбавлення волі засудили колишнього директора державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» Степана Москвича за розтрату зерна підприємства на 56 млн грн.

Таке рішення 24 червня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд призначив 10 років позбавлення волі ексдиректору Луцького КХП №2 Степану Москвичу, а колишньому начальнику елеватора підприємства Леоніду Тимофіюку – 7,5 років. Також їм призначили додаткове покарання у вигляді конфіскації майна. Апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін.

«Витребувати з Вищого антикорупційного суду матеріали кримінального провадження щодо (Степана Москвича та Леоніда Тимофіюка – ред.). Відмовити захиснику в задоволенні клопотання про зупинення виконання вироку Вищого антикорупційного суду від 16 березня 2023 року та ухвали Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 22 березня 2024 року щодо засудженого (Москвича – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, ПАТ «Аграрний фонд» (100% акцій належать державі) в листопаді 2013 року передав збіжжя на відповідальне зберігання до Луцького КХП №2. Його тодішній керівник Москвич без отримання дозволу власника зерна вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. Відвантаження забезпечив на той момент начальник елеватора Тимофіюк. У такий спосіб упродовж лютого-червня 2014 року з елеватора Луцького КХП №2 вивезли понад 26 тисяч тон збіжжя, яке належало ПАТ «Аграрний фонд», що завдало підприємству збитків на суму понад 56 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: