Апеляційна палата розгляне скарги на вирок екскерівникам Запорізького заводу

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргами сторони захисту на обвинувальний вирок двом експосадовцям.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скарги на вирок, яким визнали винуватими колишнього директора ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» Геннадія Політикіна, його ексзаступника Леоніда Єрмакова та організатора Олександра Феніна у зловживаннях.

Таке рішення 28 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Політикіна, Єрмакова та Феніна винуватим у зловживанні службовим становищем. Організатору злочину Феніну призначили 5 років позбавлення волі із забороною обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн. Політикіну та Єрмакову призначили по 4 роки позбавлення волі із забороною обіймати посади протягом 3 років та 17 тис. грн штрафу. На цей вирок подали скарги.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами обвинуваченого, захисника в інтересах обвинуваченого та захисника в інтересах обвинуваченого на вирок Вищого антикорупційного суду від 29.04.2024 року. Встановити строк, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційні скарги, до 26 липня 2024 року», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, наприкінці 2014 року керівник ПрАТ «ЗЕРЗ» та його заступник, діючи у змові із організатором цього злочину, у протиправний спосіб забезпечили перемогу пов'язаного з останнім приватного товариства у державній закупівлі 30 коліс для електровозів за визначеною ним загальною ціною 2,45 млн грн. Водночас встановлено, що ринкова вартість цих коліс становила лише 1,01 млн грн, а надміру сплачені ПрАТ «ЗЕРЗ» на виконання договору кошти є збитками, заподіяними цьому підприємству державної форми власності.

Нагадаємо, ВАКС заочно засудив до 15 років колонії колишнього нардепа Олександра Онищенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: