Апеляція повторно розгляне скаргу на вирок експосадовцю Інституту титану

Читать на русском
Апеляційна інстанція повторно отримала скаргу на вирок, яким визнали винуватим колишнього посадовця державного інституту.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призначила на 22 серпня повторний розгляд скарги на вирок, яким засудили до 10 років позбавлення волі колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану Андрія Рачкова.

Таке рішення 19 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Рачкова визнали винним і засудили до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати посади строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна. Також суд задовольнив цивільний позов і поставив стягнути з обвинуваченого Рачкова 10 млн грн на користь Інститут титану. Апеляційна палата ВАКС залишила вирок без змін. Утім Верховний суд призначив повторний апеляційний розгляд справи.

«Призначити розгляд апеляційних скарг прокурора та захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 20.04.2022 у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Андрія Рачкова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України на 22 серпня 2024 року о 10:00», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Рачков, зловживаючи службовим становищем, наніс Інституту титану збитків на 1,258 млн доларів. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: