Трамп обговорює з путіним, яку частину території України рф може залишити собі – Politico

Читать на русском
Дональд Трамп думає над угодою про нерозширення НАТО на схід, і веде переговори з путіним про те, скільки української території може залишити за собою Москва.
Reuters

Кандидат у президенти США Дональд Трамп та диктатор володимир путін ведуть переговори про те, яку частину української території росія може залишити собі.

Про це пише Politico з посиланням на двох експертів із національної безпеки, які підтримують Трампа.

Зеленський розкритикував «мирний план» Трампа з примусом України до поступок агресоруЗеленський переконаний, що російський диктатор володимир путін не зупиниться в разі перемоги у війні в Україні і піде далі, а ймовірна домовленість Трампа з путіним не зупинить агресора.

У статті йдеться про плани Трампа щодо НАТО у разі його переобрання президентом. За словами колишніх чиновників та експертів, які працювали з ним раніше і, ймовірно, працюватимуть під час другого терміну, якщо США офіційно не покинуть організацію, то «це не означає, що НАТО переживе другий термін Трампа в цілості та безпеці».

В обмін на подальшу участь США Трамп не лише очікує, що європейські країни різко збільшать свої витрати на НАТО, а й очікує на «радикальну переорієнтацію» організації.

За словами чиновників, США збережуть свою ядерну парасольку над Європою, а також авіацію та бази в Німеччині, Британії та Туреччині, військово-морські сили. Але при цьому США значно скоротять свою роль у забезпеченні безпеки Європи.

Інша частина плану Трампа – це дворівнева система НАТО. Країни, які не витрачають 2% ВВП на оборону, «не користуватимуться оборонною щедрістю та гарантіями безпеки Сполучених Штатів».

«Швидке вирішення двох з половиною років українського конфлікту також, ймовірно, відіграє ключову роль у планах Трампа щодо НАТО. У рамках плану щодо України, про який раніше не повідомлялося, ймовірний кандидат від Республіканської партії обмірковує угоду, в рамках якої НАТО зобов'язується не розширюватися на схід — зокрема, в Україну та Грузію — і веде переговори з президентом росії володимиром путіним про те, яку частина української території Москва може залишити собі», – пише видання із посиланням на експертів, які підтримують Трампа.

Сам Трамп публічно не розкривав своїх планів щодо України, лише обіцяв «покласти край війні ще до вступу на посаду». При цьому обіцянки членства в НАТО для України він вважає помилкою.

Нагадаємо, раніше Reuters писало, що радники Трампа представили йому план припинення війни в Україні на випадок його перемоги на президентських виборах. План передбачає, що Україна отримає військову допомогу лише, якщо почне мирні переговори з росією. В ОПУ та Білому домі прокоментували цей «мирний план».

Під час дебатів із Джо Байденом Трамп назвав умови путіна для припинення війни неприйнятними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: