ВАКС застосував запобіжні заходи до ще двох підозрюваних у справі Балоги

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжних заходів до ще двох фігурантів закарпатської справи.
фото: Перший Кабельний

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до ще двох підозрюваних у справі міського голови Мукачева Андрія Балоги про зловживання під час продажу території стадіону «Авангард» у місті.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«1 липня 2024 року слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід до ще одного підозрюваного у справі щодо продажу за безцінь землі на Закарпатті, а саме оцінювача. Так, суд застосував до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 908 200 грн з покладенням відповідних процесуальних обов'язків», – інформує орган.

Також, як повідомили у САП, 2 липня суд застосував до ще одного оцінювача такий самий запобіжний захід – 900 тисяч грн з покладенням відповідних процесуальних обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали мера Мукачева Андрія Балогу та колишнього народного депутата Михайла Ланьо. За даними слідства, мер Мукачево забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою у майже 9 разів ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова райради, колишній нардеп Михайло Ланьо.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки, за яку власникам компанії-оцінювачки надали хабар. В результаті таких оборудок землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали усього за 9,6 млн грн.

Попри таку мізерну ціну, міський голова особистим рішенням ще й надав товариству розстрочку платежу на 6 місяців. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 млн грн. Пізніше їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: