У червні Україна імпортувала більше електроенергії, ніж за весь минулий рік

Читать на русском
Протягом минулого місяця Україна імпортувала 858,4 тис. МВт-год електроенергії. Це на 6 відсотків більше, ніж було закуплено у 2023 році.
Фото: Picture Alliance/DPA

Протягом минулого місяця Україна імпортувала більше електроенергії, ніж за весь 2023 рік.

Такі дані опублікував аналітичний центр DiXi Group.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

Там розповіли, що у червні Україна отримала з-за кордону 858,4 тис. МВт-год електроенергії. Це на 6% більше, ніж було закуплено у 2023 році (806,4 тис. МВт-год). Більше того, це найбільший місячний обсяг імпорту світла протягом останніх 10 років.

Найбільшу частку у структурі імпорту минулого місяця займала Угорщина – 41,6%. Електроенергію також постачали Словаччина, Румунія, Польща та Молдова.

Порівняно з травнем цього року імпорт зріс майже вдвічі (448,2 тис. МВт-год), а з червнем 2023 року (43,7 тис. МВт-год) – майже у двадцять разів.

Зазначається також, що експорту електроенергії у червні 2024 року не було зовсім.

Нагадаємо, сьогодні Україна отримала новий рекордний обсяг електрики з ЄС. Також сьогодні ввечері планується аварійне постачання із сусідніх європейських країн.

Раніше в Укренерго назвали чотири фактори, які зараз впливають на тривалість відключень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: