У Держенергонагляді пояснили, чому відключення світла можуть не співпадати з графіками

Читать на русском
У деяких українців можуть спостерігатися проблеми зі світлом навіть під час дії білих зон. Про такі випадки необхідно повідомляти обленерго.
Фото: Shutterstock

У деяких українців можуть спостерігатися проблеми зі світлом навіть під час дії «білих» зон, коли електрика має бути за графіком. У такому разі слід звертатися до обленерго.

Про це заявив голова Державної інспекції з енергетичного нагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

За його словами, відключення світла можуть не співпадати з графіками лише у двох випадках – у разі виникнення аварійної ситуації або проблем з автоматикою.

Якщо у споживачів все ж таки немає світла в «білій» зоні, необхідно обов'язково повідомити про це свого оператора систем розподілу.

«З практики скажу: якщо трапилося помилкове невключення споживача, то оператори систем розподілу враховують це за наступних відключень. І тоді при наступній «сірій» зоні вже такого споживача можуть певний час не турбувати, а за рахунок інших черг, інших груп споживачів цю ситуацію вирівнювати», – розповів Слободян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме на цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

В Укренерго назвали чотири фактори, які нині впливають на тривалість відключень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: