У ЗСУ є 14 неукомплектованих зброєю бригад – Зеленський

Читать на русском
Зеленський розповів, що у ЗСУ на сьогодні є 14 бригад, які готуються до контрнаступу, але все ще не укомплектовані зброєю.
Reuters

У лавах Збройних сил України є 14 бригад, готових до контрнаступу, але неукомплектованих зброєю. Проблема в тому, що поставки із Заходу йдуть дуже довго.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у інтерв'ю Bloomberg.

З якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброїСоюзники востаннє передавали Україні нові зразки озброєння у жовтні. Як часто відбуваються такі поставки – на інфографіці.

Зеленський заявив, що ситуація на фронті не патова, а «проблемна».

«Пат – це безвихідь, а проблему можна вирішити, якщо є бажання та інструменти. У нас є бажання (провести контрнаступ – ред.), а інструменти не прийшли, як то кажуть. Тобто у нас стоять бригади без зброї, у нас стоять резерви. У нас стоїть 14 бригад неукомплектованих, які не мають відповідної зброї, за яку вже голосували. Пакети мають приходити, але вони йдуть, на жаль, повільно», – сказав президент.

За його словами, Україна хоче проводити контрнаступальні дії, але готова буде до цього лише тоді, коли надійде зброя.

На запитання, чи буде контрнаступ ЗСУ цього року чи наступного, Зеленський відповів: «Він одразу розпочнеться, як тільки буде все обладнання, за яке Конгрес проголосував. А графіки я не знаю. Ніхто не знає, на жаль. І це найбільша трагедія цієї війни: час між рішенням і реальним фактом, на жаль, дуже довгий».

Інтерв’ю Володимира Зеленського для Bloomberg 04.07.2024Зе!Президент

Нагадаємо, раніше Зеленський вже скаржився, що кожне рішення щодо військової допомоги Україні приймається Заходом із запізненням на рік.

Він також казав, що Україна має перспективи для нового контрнаступу, проте поки що потрібно стабілізувати фронт і зупинити наступ окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: