Орбан після зустрічі з Зеленським проведе переговори з путіним у Москві – ЗМІ

Читать на русском
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан має намір відвідати Москву для переговорів із президентом росії володимиром путіним.
Фото: AFP

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан має намір відвідати Москву для переговорів із президентом рф володимиром путіним.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

За даними журналістів, візит угорського політика заплановано на п'ятницю, 5 липня. У цій поїздці Орбана супроводжуватиме глава МЗС країни Петер Сійярто.

Зазначається, що видання вже отримало підтвердження про візит від джерела в угорському уряді. При цьому пресслужба Орбана поки що не відповіла на запит про коментар.

Угорські ЗМІ також дізналися, що сьогодні з Будапешта до Москви вилетів угорський урядовий літак, «на борту якого, швидше за все, була частина делегації Орбана».

ЗМІ нагадують, що востаннє Орбан прилітав у Москву у вересні 2022 року. Тоді він відвідував похорон колишнього президента СРСР Михайла Горбачова.

Варто зазначити, що у вівторок, 2 липня, Орбан уперше з початку повномасштабної війни прибув до України. У Києві угорський прем'єр запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання «припинення вогню».

Вже після візиту Орбана Зеленський відповів, що Україна не може просто так домовитись із росією про припинення вогню. Для цього, за його словами, потрібен план і впевненість у тому, що рф не використовує це для накопичення сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: