У Зеленського прокоментували заяву Орбана про необхідність припинення вогню для переговорів із рф

Читать на русском
Україна прийняла до уваги пропозицію Орбана щодо необхідності припинити вогонь. При цьому Київ має свою позицію щодо того, як досягти миру.
Фото: Офіс президента України

Україна прийняла до уваги пропозицію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо необхідності припинити вогонь. При цьому Київ має свою позицію щодо того, як досягти миру.

Про це заявив заступник Офісу президента Ігор Жовква в ефірі телемарафону.

Прямих переговорів із рф не буде – Офіс президентаЗгідно зі словами представника Офісу президента, більша частина світу демонструє, що не хоче чути про ультиматуми Кремля.

За словами урядовця, Угорщина – не перша країна, яка запропонувала такий варіант розвитку подій.

«Володимир Зеленський вислухав свого співрозмовника, але у відповідь виклав свою позицію, яка є чіткою і всім відомою. Такі процеси не можуть сприйматися відірвано. Так, дійсно, Україна хоче миру і для цього ми маємо інструмент – Україна провела перший, інавгураційний Саміт миру, і готується до другого», – стверджує Жовква.

Він додав, що якщо росія «буде прислухатися і буде готова говорити» про мирний план України, то її представники зможуть бути присутніми на другому Саміті миру.

Нагадаємо, сьогодні Орбан запропонував Зеленському розглянути питання про припинення вогню, оскільки це могло б забезпечити прискорення темпу переговорів.

Раніше Зеленський пообіцяв, що до кінця року Україна представить «зрозумілий і детальний» план завершення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: