Росія призупинила участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ

Читать на русском
Делегація росії припинила участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ. В рф скаржаться на упереджені дискримінаційні підходи та подвійні стандарти.
Фото: Цензор.нет

Росія призупинила свою участь у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Про це повідомляє Рада Федерації рФ у Telegram.

Які статуси отримала росія від міжнародної спільноти за агресію проти УкраїниЯкі країни та організації визнали дії росії в Україні злочинними та які статуси отримала держава-агресор – на інфографіці.

Згідно з постановою, яку прийняла Рада Федерації, делегація росії припиняє участь у ПА ОБСЄ. Росіяни скаржаться на «упереджені дискримінаційні підходи, подвійні стандарти та тотальна русофобія, неготовність до предметної дискусії, у тому числі щодо актуальних питань забезпечення рівної та неподільної безпеки, які свідчать про крайню деградацію ПА ОБСЄ як механізму міжпарламентської взаємодії».

Окрім призупинення участі, росія також тимчасово припиняє робити внески до бюджету ПА ОБСЄ.

Голова Ради Федерації Валентина Матвієнко дала доручення Комітету СФ з міжнародних справ негайно направити телеграми про ухвалену Постанову верхньої палати на сесію ПА ОБСЄ, яка проходить у Румунії.

Нагадаємо, 30 червня Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі ухвалила резолюцію, в якій визнала дії рф геноцидом українського народу.

А раніше, 26 червня, ПАРЄ ухвалила резолюцію «Протидія стирання культурної ідентичності під час війни та миру», в якій визнала геноцидний намір рф у знищенні української культурної спадщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: