Верховний суд підтвердив вирок ексголові суду з Херсонщини

Читать на русском
Касаційна інстанція залишила без змін обвинувальний вирок, яким до реального покарання засудили колишню суддю.
фото: ВРП

Верховний суд підтвердив вирок, яким визнали винною колишню суддю Каланчацького районного суду Херсонської області Олену Живцову в одержанні неправомірної вигоди і засудили до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, суд визнав Живцову винною в одержанні неправомірної вигоди і засудив її до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Апеляційна палата ВАКС це рішення залишила без змін.

Корупція серед суддів: хто вже отримав вирок за хабарництвоНа інфографіці Слово і діло – суддям яких судів ВАКС оголосив вирок за корупційні злочини.

«4 липня 2024 року Касаційний кримінальний суд постановив залишити без змін вирок ВАКС від 06.12.2021 та ухвалу Апеляційної палати ВАКС від 09.01.2024, якими колишню голову одного з районних судів Херсонської області Олену Живцову засуджено до 5,5 років позбавлення волі. Верховний суд погодився з доводами прокурора САП, відхилив касаційні скарги сторони захисту та підтвердив законність рішення судів», – інформує орган.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, суддя Живцова розглядала адміністративну справу про притягнення до відповідальності Анатолія Лозінського за перевезення пасажирів без одержання ліцензії. Відповідний протокол стосовно нього склало Чорноморське міжрегіональне управління Укртрансбезпеки. Зокрема, суддя запропонувала порушнику надати їй 5000 грн за закриття справи. При цьому вона зазначила, що у разі незгоди надати неправомірну вигоду, вона може ухвалити рішення про притягнення його до адміністративної відповідальності та накласти штраф у розмірі 17000 грн.

У день слухання справи суддя Живцова без присутності інших осіб сказала Лозінському, що за це правопорушення передбачений штраф у розмірі від 16 до 32 тисяч грн і повідомила йому, що пам'ятає про попередню їхню розмову. Потім суддя вивела чоловіка у коридор та сказала очікувати. Приблизно через 5-10 хвилин Живцова вийшла в коридор та запитала правопорушника, чи готовий він заплатити штраф. Після отримання підтвердження вона простягнула йому Кодекс про адміністративні правопорушення та відкрила його, куди Лозінський поклав хабара на суму 5000 грн. Надалі Живцова ухвалила постанову про закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: