Кабмін звільнив голову Держкіно

Читать на русском
Марину Кудерчуку звільнено з посади керівника Держкіно. Таке рішення ухвалив Кабмін на засіданні у п'ятницю, 5 липня.
Фото: CC/Andy Hlushchenko

Кабінет міністрів ухвалив рішення звільнити Марину Кудерчук з посади голови Державного агентства України з питань кіно.

Про це повідомили у пресслужбі Кабміну за підсумками засідання.

Попкорн та видовище: як українці ходили в кіно під час пандемії та повномасштабної війниЩо відбувалося із кінопрокатом в Україні в умовах пандемії та війни. На інфографіці – касові збори фільмів та кількість проданих квитків.

«На своєму засіданні 5 липня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про звільнення Кудерчук Марини Миколаївни з посади голови Державного агентства України з питань кіно», – йдеться у повідомленні.

Тимчасово виконуватиме обов'язки голови Держкіно Юлія Шевчук, повідомили в Кабміні.

Марину Кудерчук призначили головою Держкіно у січні 2020 року. З листопада 2019 року Кудерчук працювала заступником голови Запорізької ОДА. До цього з березня 2017 року вона обіймала посади заступника директора, а потім директор кіноконцертної зали імені Довженка у Запоріжжі.

Згідно з її біографією на сайті Запорізької ОДА, раніше Кудерчук працювала менеджером, юристом, обіймала різні посади у податковій службі та департаменті екології та природних ресурсів.

Нагадаємо, у січні цього року представники кіноспільноти висловили недовіру голові Держкіно Марині Кудерчук та закликали перенаправити бюджет відомства на потреби ЗСУ.

Більше про витрати бюджету-2024 можна дізнатись з інфографіки «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: