Справу заступника голови Федерації профспілок скерували до суду

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав від Офісу генпрокурора обвинувальний акт стосовно двох осіб у хабарницькій справі.
Володимир Саєнкофото: news.liga.net

Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно заступника голова Федерації профспілок Володимира Саєнка, його спільників Аркадія Криницького та Михайла Каптенка про спробу підкупу суддів Київського апеляційного суду за звільнення Саєнка з-під варти.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 26 червня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, наприкінці 2022 року Державне бюро розслідувань та Офіс генпрокурора затримали Саєнка за підозрою у незаконному відчуженні майна на понад 138 млн грн. На дуку слідства, заступник голови ФПУ у 2019 році разом з іншими посадовими особами ухвалював рішення про незаконне відчуження на користь приватного підприємства будівлі державної курортної бальнеолікарні у Києві. Загальна вартість приміщення склала 138,3 млн грн, при цьому лікарня, яка взагалі не підлягала приватизації, була продана за нижчою вартістю. Його взяли під варту з альтернативою 124 млн грн.

Утім Саєнко, за версією сторони обвинуваченням, намагався вийти з-під варти за надання 150 тисяч доларів неправомірної вигоди суддям Київського апеляційного суду. До цього плану він залучив двох спільників, а саме Криницького та Каптенка. Вони мали передати гроші колегії суддів за скасування рішення про продовження арешту Саєнка. Одного зі спільників зупинили під час перевезення вказаної суми коштів.

«Призначити на 3 липня 2024 року о 10:30 у приміщенні ВАКС відкрите підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Саєнка – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 15, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, (Криницького та Каптенка – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369 ККУ», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про збитки «Укрспирту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: