Замах на опозиціонера Садикова у Києві: Офіс генпрокурора проситиме про екстрадицію підозрюваних

Читать на русском
Офіс генерального прокурора готує пакет документів для звернення до компетентних органів Казахстану про екстрадицію двох підозрюваних у замаху на Айдоса Садикова.
news.telegraf.com.ua

Офіс генерального прокурора готовий розпочати екстрадиційну процедуру щодо підозрюваних у замаху на вбивство казахського журналіста та опозиціонера Айдоса Садикова, яке сталося у Києві.

Про це йдеться у відповіді прокуратури на запит «Радіо Свобода».

У Казахстані затримали одного з підозрюваних у замаху на опозиційного журналіста у КиєвіПідозрюваний у замаху на казахського опозиціонера Айдоса Садикова Алтай Жаканбаєв був затриманий на території Казахстану.

«Офіс генерального прокурора готує пакет документів для звернення до компетентних органів Республіки Казахстан про екстрадицію двох осіб, які підозрюються в особливо тяжкому злочині», – повідомили у відомстві.

Як відомо, співробітники української поліції встановили особи двох громадян Казахстану, які вчинили замах на Айдоса Садикова.

За даними правоохоронців, обидва підозрювані є громадянами Казахстану. Вони залишили територію України у день замаху.

Їм повідомлено про підозру у замаху на умисне вбивство, скоєне на замовлення та за попередньою змовою групою осіб та оголошено у міжнародний розшук.

21 червня у Казахстані здався органам внутрішніх справ Алтай Жаканбаєв – один із підозрюваних.

Нагадаємо, замах на Айдоса Садикова було скоєно 18 червня у Шевченківському районі Києва. У момент стрілянини він перебував в автомобілі разом із дружиною, вона не постраждала.

Айдос Садиков наразі перебуває у глибокій комі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: