Стало відомо, у якому стані перебуває опозиційний журналіст Садиков після замаху

Читать на русском
Казахський журналіст Айдос Садиков, на якого був здійснений замах у Києві 18 червня, перебуває у реанімації у глибокій комі.
news.telegraf.com.ua

Казахський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков, на якого було скоєно замах в Києві у вівторок, 18 червня, наразі перебуває в глибокій комі.

Про це дружина журналіста Наталя Садикова написала на сторінці у Facebook.

«Айдос лежить у реанімації в глибокій комі. Айдос відчайдушно бореться за своє життя. Згідно зі статистикою, виживаність після вогнепального поранення в голову становить близько 5 відсотків. Айдос увійшов у ці п'ять відсотків. Після операції лікарі говорили, що буде дивом, якщо він проживе ніч. Айдос живе п'яту добу... Лікарі дають 0.01%, що все буде добре», - йдеться у повідомленні.

При цьому, Садикова заявила, що в її чоловіка стріляли за вказівкою президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва.

Нагадаємо, замах на Айдоса Садикова був скоєний 18 червня у Шевченківському районі Києва. У момент стрілянини він перебував в автомобілі разом із дружиною, вона не постраждала.

Пізніше підозрюваний у замаху на казахського опозиціонера Айдоса Садикова Алтай Жаканбаєв був затриманий на території Казахстану.

Як відомо, Садиков з 2014 року живе у Києві – на батьківщині проти нього порушено низку кримінальних справ. Проте президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що правоохоронці готові допомогти з розслідуванням замаху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: