Умєрову призначили двох нових заступників

Читать на русском
Анатолія Клочка та Олександра Сергія призначили заступниками міністра оборони Рустема Умєрова.
фото Dmytro Larin/ УП

Кабінет міністрів призначив Анатолія Клочка та Олександра Сергія заступниками міністра оборони Рустема Умєрова.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

«Призначено: Клочка Анатолія Олександровича заступником міністра оборони України; Сергія Олександра Петровича заступником міністра оборони України», – написав він.

Анатолій Клочко народився у 1963 році в Харкові.

У 1985 році закінчив навчання у Саратовському вищому військовому командно-інженерному училищі ракетних військ, у 2003 році – Національній академії оборони України. Здобув освіту в Національному університеті оборони України у 2019 році.

З 1999 до 2005 року Клочко командував ракетною бригадою армійського корпусу. З 2018 до 2020 року очолював Центральне ракетно-артилерійське управління, а з 2020 по 2022 роки був начальником Центрального управління забезпечення засобами поразки. З жовтня 2022 року Клочко проходив службу у військовій частині А0515.

Сергій Олександр народився у 1969 році на Буковині.

У 1991-му закінчив Рязанське вище військове автомобільне інженерне училище, а у 1998 році - отримав кваліфікацію офіцера військового управління оперативно-тактичного рівня в Київському Інституті Сухопутних військ.

У 2012 завершив навчання у Національному університеті оборони України. З 2010 року він обіймав керівні посади у ЗСУ, відповідаючи за логістичне забезпечення армії.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін звільнив голову Держкіно Марину Кудерчук. А цього тижня Дмитра Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: