Імпорт електроенергії продовжує бути рекордним – Укренерго

Читать на русском
Протягом доби заплановано імпорт електроенергії в Україну з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови.
Pixabay

В Україні імпорт електрики вже котрий день тримається на рекордній відмітці і йтиме сьогодні з п'яти країн. Також енергосистема отримує аварійну допомогу з ЄС.

Про це повідомили в Укренерго у п'ятницю, 5 липня.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

Повідомляється, що протягом доби заплановано імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 35 851 МВт-год. Експорт не відбувається.

Вчора для подолання значного дефіциту в системі Україна залучала аварійне постачання електроенергії з Польщі та Словаччини.

Сьогодні з 11:00 до 15:00 Україна аварійно прийматиме надлишки електроенергії з енергосистеми Польщі. Це дозволить зменшити обсяг обмежень споживання у ці години.

В Укренерго нагадав, що 5 липня обленерго з 11:00 до 15:00 застосовуватимуть 2 черги графіків погодинних відключень, в інші години доби - 3 черги.

Повідомляється, що дефіцит потужності в системі виник на тлі наслідків атак Росії, також впливає зростання споживання через літню спеку.

Нагадаємо, попередній рекорд імпорту електроенергії був цього тижня і склав 34 263 МВт-годину. Також повідомлялося, що у червні Україна імпортувала більше електроенергії, ніж за весь минулий рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: