Вночі росія запустила по Україні майже 30 «шахедів»: скільки дронів збила ППО

Читать на русском
У ніч на суботу, 6 липня, окупаційні війська рф атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Ворог застосував сумарно 27 дронів.
Фото: 24tv.ua

У ніч на суботу, 6 липня, окупаційні війська росії атакували Україну ударними безпілотниками типу «Shahed». Ворог застосував сумарно 27 дронів.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук у Telegram.

Пріоритет №1: які системи ППО союзники поставили та обіцяли передати Україні цього рокуУкраїна через російські атаки терміново потребує систем ППО. Що надали чи обіцяли союзники – на інфографіці.

Дрони були запущені з території тимчасово окупованого Криму та Курської області росії.

Олещук уточнив, що до відбиття атаки залучалися мобільні вогневі групи, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, ППО Сухопутних військ та підрозділи РЕБ.

«Цієї ночі захисникам неба вдалось уразити 24 «шахеди» у Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Херсонській, Харківській, Донецькій, Сумській, Чернігівській, Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській областях», – зазначив командувач.

Нагадаємо, у ніч на 6 липня у Сумах пролунали вибухи. Внаслідок ворожої атаки місто було частково знеструмлене.

Напередодні стало відомо, що на Україну прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot, який надала Німеччина. Він повинен посилити захист населення та інфраструктури країни від повітряних атак росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: