Російська ФСБ заявила, що запобігла «викраденню Україною стратегічного бомбардувальника»

Читать на русском
Росіяни заявили, що нібито зірвали операцію спецслужб України та НАТО щодо викрадення надзвукового стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.
Фото: ТАРС

Російська ФСБ заявила, що нібито запобігла спробі вербування українськими спецслужбами російського льотчика з метою викрадення надзвукового стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

Про це повідомляє «Інтерфакс» та інші пропагандистські ЗМІ.

Глава ГУР прокоментував вбивство російського пілота Кузьмінова в ІспаніїКерівник ГУР Буданов визнав, що потрібно було наглядати за російським пілотом Кузьміним, якого після операції з викраденим вертольотом вбили в Іспанії.

«Федеральна служба безпеки російської федерації припинила чергову спробу українських спецслужб провести операцію з викрадення за кордон далекого стратегічного бомбардувальника Ту-22М3 ВКС росії, розкрито причетність спецслужб країн НАТО до її підготовки та реалізації», – заявили у ФСБ.

Росіяни стверджують, що українська розвідка хотіла за гроші завербувати їхнього військового льотчика, обіцяючи йому також громадянство Італії. При цьому льотчика «схиляли до здійснення перельоту та посадки ракетоносця в Україні».

ФСБ також опублікувала відео з людиною, яку представила російським військовим льотчиком, якому нібито надходили погрози та вимоги викрасти літак.

«Написав у телеграм невідомий, одразу почав із погроз моїм близьким родичам, вимагав підпалити авіаційну техніку… Запропонував викрасти бойовий літак на територію України, але не просто літак, а далекий бомбардувальник-ракетоносець, носій ядерної зброї», – каже людина на відео.

Нагадаємо, влітку 2022 року в росії також заявляли, що українська розвідка нібито готувала спецоперацію для викрадення російських бойових літаків. Стверджується, що льотчиків намагалися завербувати за гроші та отримання громадянства однієї з країн ЄС.

Росіяни також стверджували, що до «спроби викрасти літак причетний журналіст-розслідувач проєкту Bellingcat Христо Грозєв».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: