У школах України з'явиться незвичайний предмет

Читать на русском
Уже з початку навчального року в програмі школярів з'являться так звані уроки щастя. Це аналог американського курсу Well-Being.
Фото: Getty Images

Уже з вересня у школах України з'явиться новий предмет – так звані «уроки щастя». Це аналог американського курсу із соціально-емоційного навчання «Well-Being».

Про це повідомила перша леді Олена Зеленська.

Фінляндія всьоме поспіль визнана найщасливішою країною світу: на якому місці УкраїнаФінляндія визнана найщасливішою країною світу, а Афганістан залишається аутсайдером. Україна на 105-му місці.

«Курс створено в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Чому саме щастя? Бо курс розкриватиме найважливіші знання й навички, без яких неможливе щасливе, змістовне, плідне життя», – йдеться у повідомленні.

У новому уроці йтиметься про:

  • уміння будувати стосунки з людьми (щастя та стійкість нерозривно з цим пов’язані);
  • творчість і вміння бути творцем свого життя;
  • «людинознавство» – про розуміння того, що означає бути людиною;
  • уміння любити, співчувати, жити гідно та бути вільним;
  • мудрість і те, як зростати в ній, вміння осмислювати життя та досвід;
  • цінності й те, як важливо знати сенси життя;
  • емоційну компетентність – важливість емпатії, емоційного інтелекту, щоб розуміти емоційні потреби та почуття, як власні, так і свого оточення;
  • ментальне здоров’я, розуміння того, як дбати про нього.

«Живемо в часи, коли подібні навички не менш важливі, ніж знання математики чи біології. Особливо навички піклування про ментальне здоров'я – тому вітчизняні фахівці адаптують курс до українських реалій, адже вони, на жаль, зараз кардинально відрізняються для наших дітей», – додала перша леді.

Нагадаємо, у Львові навчальний рік для школярів розпочнеться 19 серпня. Це пов'язано із складною ситуацією з електроенергією.

А у Херсоні розробили план будівництва підземної школи. Вже визначено місце розташування школи, її хочуть збудувати за термін від 6 до 9 місяців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: