МОН дозволило школам і вишам використовувати кондиціонери в деяких випадках

Читать на русском
Навчальні заклади зможуть використовувати кондиціонери під час проведення масових тестувань та укриттях під час повітряних тривог.
exinform

Міністерство освіти і науки оприлюднило додаткові рекомендації щодо економії електроенергії, дозволивши використання кондиціонерів під час проведення тестувань та укриттях під час повітряних тривог.

Про це повідомляється на сайті МОН.

Дефіцит в енергосистемі: як ощадливо споживати електроенергіюУкраїнців систематично закликають ощадливо споживати електроенергію, як це робити – на інфографіці.

Так, МОН надало рекомендації для навчальних закладів щодо економії електроенергії: йдеться про обмеження використання кондиціонерів та зовнішнього освітлення.

«Такі вимушені заходи закладено у розпорядженні КМУ. Водночас у пріоритеті – безпека учасників освітнього процесу, у тому числі з урахуванням особливостей його проведення», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до додаткових рекомендацій, під час підготовки та проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) та інших масових екзаменаційних та тестових випробувань у приміщеннях із значними скупченнями людей (у тому числі вступників) встановлено винятки щодо обмеження використання кондиціонерів.

Також постійна робота кондиціонерів та вентиляційного обладнання є обов'язковою у укриттях навчальних закладів, де знаходяться діти, студенти, персонал та цивільні особи під час повітряних тривог, додали в МОН.

Нагадаємо, тиждень тому Кабмін зобов'язав держустанови відмовитись від кондиціонерів, щоб зменшити споживання електрики. Також уряд рекомендував правоохоронним органам, органам судової влади та іншим державним структурам зробити аналогічні кроки, а місцевій владі зменшити вуличне висвітлення. Причина – дефіцит електроенергії.

А в Укренерго пообіцяли скасувати оголошений тендер на закупівлю кондиціонерів після скандалу у ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: