В енергосистемі збільшився дефіцит – Укренерго

Читать на русском
У вівторок українці стали активніше використовувати кондиціонери, а хмарність перешкоджає роботі сонячних електростанцій.
energyx.com.ua

Споживання енергії зросло на тлі масштабних пошкоджень ТЕС та ГЕС. Через це в енергосистемі зріс дефіцит. У вівторок він спостерігатиметься протягом доби, тому в регіонах можливі відключення світла.

Про це повідомила пресслужба Укренерго 4 червня.

Друге підвищення за час великої війни: як змінилися тарифи на електрику для населенняВ Україні зросла вартість електроенергії для населення. На інфографіці – єдиний та зонні тарифи для населення.

«Сьогодні дефіцит в енергосистемі дещо більший, ніж вчора. Причини – зростання рівня споживання через використання кондиціонерів, хмарність, яка перешкоджає роботі сонячних електростанцій, а також зменшення обсягу імпорту електроенергії з країн Європи», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що ліміти споживання електроенергії діють у всіх регіонах України протягом доби. При їх перевищенні обленерго використовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів.

У вівторок Україна імпортуватиме електроенергію протягом доби з Румунії, Польщі, Угорщини та Молдови.

Нагадаємо, увечері 3 червня в Укренерго попереджали, що сьогодні дефіцит в енергосистемі буде більшим.

На нашій інфографіці можна побачити, як Україна виробляла електроенергію до повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: