У Міненерго розповіли, як формували новий тариф на електроенергію для населення

Читать на русском
Новий тариф на світло для побутових споживачів був сформований з урахуванням собівартості виробництва та передачі 1 кіловат-години електроенергії.
Фото: mev.gov.ua

Новий тариф на світло для побутових споживачів був сформований з урахуванням собівартості виробництва та передачі 1 кіловат-години електроенергії.

Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, її цитує пресслужба відомства.

Друге підвищення за час великої війни: як змінилися тарифи на електрику для населенняВ Україні зросла вартість електроенергії для населення. На інфографіці – єдиний та зонні тарифи для населення.

За її словами, у новому тарифі на електроенергію немає «жодної копійки будь-якої надбавки». При цьому ринкова вартість однієї кіловат-години становить понад 7,5 грн.

«Діючий тариф покриває собівартість виробництва 1 кВт*год двома державними енергокомпаніями – «Енергоатомом» та «Укргідроенерго», а також передачу електроенергії та її розподіл. Тариф складається виключно із собівартості витрат», – стверджує Гринчук.

Вона також зазначила, що додаткові кошти, одержані за рахунок підвищення тарифу, будуть спрямовані на ремонтну кампанію та відновлення державної генерації.

Нагадаємо, 31 травня Кабмін ухвалив рішення підняти тариф на електроенергію для побутових споживачів більш як на 60% - до 4,32 грн/кВт. Така ціна діятиме з 1 червня до 30 квітня 2025 року.

Раніше «Слово і діло» розповідало, скільки за світло в середньому платять європейці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: