Україна скликає Радбез ООН через атаку на дитячу лікарню «Охматдит»

Читать на русском
Росіяни вдарили по дитячій лікарні Охматдит ракетою Х-101. Це було пряме влучання, а не падіння уламків через роботу ППО. Україна скликає Радбез ООН.
скрін з відео

Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН після сьогоднішніх атак росії на Київ, Дніпро та Кривий Ріг, через які знову загинули люди.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час пресконференції з прем'єр-міністром Дональдом Туском у Польщі у понеділок, 8 липня.

«Україна зараз ініціює скликання надзвичайного засідання Радбезу ООН у зв'язку з російськими ударами по цивільній інфраструктурі, включно з дитячою лікарнею», – сказав Зеленський.

Президент додав, що Україна «безперечно відповість нелюдям з росії».

Він зазначив, що росіяни вже поширюють неправдиві заяви, що лікарня «Охматдит» була пошкоджена нібито через роботу української протиповітряної оборони. Однак у мережі вже є відео, які цю версію спростовують.

Як відомо, СБУ встановила, що для удару по лікарні «Охматдит» у Києві росіяни застосували стратегічну крилату ракету Х-101.

На місці трагедії вже знайдено відповідні докази: зокрема, уламки корпусу задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина керма цієї ж ракети.

У мережу також виклали момент удару ракети по «Охматдиту». На відео чітко видно, що вдарила сама ракета, а не впали уламки через роботу ППО.

За останніми даними, загинули двоє працівників лікарні, семеро людей отримали поранення, з них щонайменше двоє дітей.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни з умисним вбивством).

Нагадаємо, росіяни сьогодні вранці атакували Київ, Дніпро та Кривий Ріг. Скрізь є загиблі та поранені. В Охматдиті продовжують розбирати завали.

Під час повторного удару по Києву постраждав медичний центр у Дніпровському районі, там загинуло 4 особи. Всього за день у Києві 17 жертв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: