Протягом доби відбулось майже 110 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
Загарбники задіяли 447 дронів-камікадзе та провели 3130 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.
Ілюстративне фотоDefense Express

Протягом понеділка, 8 липня, на фронті сталося 108 бойових зіткнень Сил оборони з російськими загарбниками. З них 36 боїв - на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

ЗМІ підрахували, скільки російських військових загинуло на війні в УкраїніЗгідно з приблизними даними ЗМІ, окупаційні війська втратили від 462 тисяч до 728 тисяч осіб.

«З початку доби відбулося 108 бойових зіткнень. Російський агресор намагається використати підтримку з повітря та перевагу в живій силі. Протягом доби терористи завдали по території України три ракетних удари з використанням 44 ракет. Крім того, ворог здійснив 50 авіаційних ударів - скинув 67 керованих авіабомб. Окрім того, загарбники задіяли 447 дронів-камікадзе та провели 3130 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах», - йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку російські терористи сім разів штурмували позиції наших підрозділів в районах Сотницького Козачка, Вовчанська, Тихого, Стариці і Глибокого. Противник успіху не мав.

П’ять разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Бої точилися поблизу Стельмахівки і Берестового, де чотири атаки наші воїни відбили. Ще один бій продовжується у районі Петропавлівки.

На Лиманському напрямку за день російські війська 12 разів штурмували позиції українських захисників. В районах населених пунктів Греківка, Невське, Макіївка, Терни відбито 11 атак, одна - триває.

На Сіверському напрямку наші війська відбили п’ять атак противника поблизу Верхньокам’янського. Окупанти успіху не мали,зазнали втрат та відійшли.

На Краматорському напрямку зазнали невдачі сім спроб загарбників просунутися вперед поблизу Часового Яру, Григорівки, Андріївки та Білої Гори.

На Торецькому напрямку ситуація напружена - окупанти за сьогодні 16 разів штурмували поблизу Диліївки, Торецька, Північного та Нью-Йорка. Усі атаки зупинено.

Дуже інтенсивно атакує противник українських захисників на Покровському напрямку. Впродовж дня загалом здійснив 38 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Новоолександрівки, Воздвиженки та Новоселівки Першої. 10 боєзіткнень на напрямку ще тривають.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується сім бойових зіткнень. Окупанти намагалися просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Костянтинівка. Бойові дії продовжуються у трьох локаціях.

На Времівському напрямку точаться два боєзіткнення біля Водяного та Костянтинівки.

Противник активізувався на Оріхівському напрямку, де за день здійснив три безуспішні атаки неподалік населених пунктів Роботине та Мала Токмачка.

На Придніпровському напрямку три штурмових дії ворога на лівобережжі Дніпра успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

Нагадаємо, що українські військові за останню добу ліквідували 1200 окупантів. З початку повномасштабної війни втрати рф склали 552 тисячі 190 осіб.

Окрім цього, у Повітряних силах ЗСУ назвали особливості вчорашньої атаки армії рф на Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: